Hetaste branscherna just nu

Lyckligtvis så finns det ett stort urval av branscher man kan vända sig till ifall man är ute efter att investera. Nedan finns det fem stycken glödheta branscher som är värda att börja satsa pengar på. Har man gjort sin research och förstår sig på dem så är detta den perfekta marknaden.

E-handel

Betalbolaget Dibs släppte nyligen en stor rapport där det visar att E-handelsbranschen värderas till över 100 miljarder kronor. Denna bransch ansågs år 2017 vara den där det gjordes näst flest investeringar inom. Så länge man kan visa upp en affärsmodell för sina sociala medier appar så ligger man redan ett steg före.

Fintech

Fintech är en förkortning av det engelska ordet Financial Technology. Det är där de nyaste innovationerna sammansluter IT-teknologi och finansvärlden, de skapar i sin tur nya tjänster och produkter. Denna bransch är för att enkel göra det för privatpersoner då banker tvingas öppna upp sig mer och var nytänkande. BankID är ett perfekt exempel på något som kom ur denna bransch som nästa alla använder sig utav i dagsläget.

Internet of things

Här visas det hur mycket vi som konsumenter ständigt letar efter nya saker till hemmet. Allting för att få ett smart hem. Alla apparater ska vara smartare än det förgångna, såsom Alexa i hemmet. Detta är något som alla riskkapitalister verkar komma överens om att fabriker och tillverkningsrobotar är den nya framtiden.

AI och maskininlärning

Det alla investerare verkar ha gemensamt är att de använder sig utav AI-lösningar, alltså Artificiell intelligens för att göra deras tjänster mer effektiva. Även att alla inte förmår sig att förklara hur det exakt fungerar så är det en hajp som alla dragit med i.

Media och adtech

Förra året lades mer än 4 miljarder kronor på sökmotormarknadsföring. Allting har flyttats ifrån tidningar till att digitalisera sig på medier istället. Här är syftet att strömlinjeforma kundens upplevelse och underlätta för medierna för att öka inkomsterna.